Κουμπί πανικού

Τι είναι το κουμπί πανικού:

Το κουμπί αυτό μπορεί να βρίσκεται πάνω στο πληκτρολόγιο του συναγερμού ή για μέγιστη ασφάλεια να είναι μια μικρή συσκευή σα μπρελόκ τσέπης που θα μπορούμε να την έχουμε μαζί μας όλες τις ώρες. Σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος σε άμεση απειλή, είτε την ώρα που ετοιμάζεται να εισέλθει στην οικία του ή στο κατάστημα του και κάποιος του επιτεθεί, είτε όταν κάποιος βρίσκεται στο χώρο του χωρίς να έχει οπλισμένο το σύστημα συναγερμού, μπορεί πολύ εύκολα κάνοντας χρήση του κουμπιού πανικού, να ειδοποιήσει τους ανθρώπους που εμπιστεύεται ή την εταιρεία λήψης σήματος ακόμα και χωρίς να προκαλέσει ηχηρό σήμα με τη σειρήνα (σιωπηλός πανικός).Τη στιγμή που θα ενεργοποιήσουμε την κατάσταση πανικού, ο συναγερμός θα καλέσει αθόρυβα ή θα ενημερώσει με μήνυμα τις επαφές που έχουμε δηλώσει κατά τον προγραμματισμό του ή στην περίπτωση που συνεργαζόμαστε με ένα κέντρο λήψης σήματος θα ενημερώσει το ίδιο το κέντρο.

Όταν ένα κουμπί πανικού πατηθεί, ηχεί ένας συναγερμός στο κέντρο, το οποίο στη συνέχεια θα ενημερώσει την αστυνομία η οποία θα ανταποκριθεί άμεσα και θα μεταβεί στο περιστατικό. Με τον τρόπο αυτό, οποιοσδήποτε βρίσκεται σε κίνδυνο είναι σε θέση να ειδοποιήσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές, χωρίς τη χρήση τηλεφώνου και κυρίως χωρίς να δώσει στόχο στους διαρρήκτες.

Το κουμπί πανικού είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και σε ηλικιωμένους ή σε μικρά παιδιά που θεωρούνται πιο ευάλωτες ομάδες αλλά γενικά σε όλους μας προσφέρει την αίσθηση της απόλυτης ασφάλειας.